Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

NLUX x VIOLA VIRTAMO

CASE: STAILATTU RUOKAKUVAUS

styling: nlux

PHOTOS: Viola Minerva and participants

text: Marika Luukkanen

MODELS: NLUX

LOCATION: Hahkiala Manor

 

The soft light of August inspired us to stylise beautiful food settings both indoors and outdoors. Our arrangements feature game, fish, and seasonal vegetables.

”Luonto, ruoka ja kaunis miljöö ovat suurimpia inspiraation lähteitä minulle, enkä voisi kuvitella parempaa paikkaa upealle elokuiselle workshop-päivälle kuin Hahkialan kartano!”

Viola Minerva Virtamo

 

Rays of Light

Just as you turn around the bend, Hahkiala Manor comes into view and one enters into another world. One side of the beautiful manor faces Hauho Church in the distance, while the other faces a never-ending field of wheat and a deep blue lake. 

Sparking Inspiration

Huokaustauko kaiken kauneuden keskellä. Hahkialan kartanon sisääntulo, astelu avaraan pihaan ja katsahdus rakennukseen. Ei tarvitse olla kummoinen arkkitehtuurin tuntija voidakseen arvostaa vaaleankeltarapatun talon ulkomuotoa. Sen jykevä olemus onnistuu olla yhtä aikaa arvokas ja raikas. Rakennus sopii malliltaan ja olemukseltaan miljööseen, siitä huokuu sukupolvien tarinat ja onni. 

Capturing Beauty

Luentohuoneen viereiseen saliin on katettu pöytä täyteen yltäkylläisyyttä. Sen rikas asetelma viehättää kuvaajat hetkessä tarttumaan kameraan ja taltioimaan tämän elokuisen päivän erityisyyden. 

Satokauden kasvikset, juurekset, sienet ja marjat ovat saaneet seurakseen fasaanin, rustiikkia astiastoa ja reheviä kukka-asetelmia. Ihan sama mikä kuvakulma, kaikki näyttää ihanalta. 

Garden Encounters

Päivä on painunut puoleen ja on aika virkistyä. Pirteän makeat maljat helmeilevät raparperin makua ja haukipihvi lisukkeineen saavat silmät sulkeutumaan ja keskittymään joka suupalaan. Näin tuoreen ja terveen makuista, aidon maukasta ruokaa ei tipahda joka päivä lautaselle. 

Kaikki on omassa maassa tai lähellä tuotettua, poimittua, kalastettua tai metsästettyä. Astiat kilisevät ja puheensorina hiljenee, kun antimista nautitaan.

“For me, the most important thing about a picture is the feeling it gives you,” says one talented photographer. The photos tell a story of people and places. They exude the atmosphere that contained within them. When a picture manages to capture something that can be felt within, that's when the magic happens. 

An Eventful Evening

 Meillä on ollut kuvattavana ruoan lisäksi malleja miljöössä, niin aidoissa tamineissa kuin mahdollista kera metsästyskoirien, kuin kartanon maille vain sopii. 

The models adapted nicely into the various landscapes and settings, playing with various angles and ideas. Romping through the hay field, the pictures turned out quite Vogue-esque.

 

Ennen auringon laskua paikalle tuodaan vintage-jeeppi, jonka takaosa aukeaa herraskaiseksi lavaksi, josta nauttia viskit metsästysillan päälle.  Kun illan viimeiset kultaiset auringonsäteet lankeavat auton päälle, on paras hetki kuvata vielä viimeiset otokset.