Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Grankulla NLUX STUDIO STAY

Konseptisuunnittelu: NLUX STAY

CASE: country spa & resort grankulla

Porilaiset kauppaporvarit ja teollisuusmiehet rakensivat ensimmäiset huvilansa Yyterin kartanon maille Pihlavaan 1850-luvulla.  Fredrik Wilhelm Rosenlewin rakennuttama Grankulla kaikessa kauneudessaan ja omaperäisyydessään on kiireiselle kaupunkilaiselle rauhan tyyssija jonne on helppo tulla. 

Kaikkia aisteja hivelevä kokemus puutarhoineen ja tenniskenttineen on aikamatka 1800-luvun lopun säätyläisten kesähuvila-asumiseen. 

Kahden perheen voimin kunnostettu rappiohuvila on ollut paikallinen kulttuuriteko. Omiin unelmiinsa uskovien asukkaiden yhteisponnistuksella alueen vetovoima asuin- ja vapaa-ajan viettopaikkana on kasvanut. 

Huvilaranta voidaan luokitella selkeästi halutuksi arvokiinteistöalueeksi. Alue on hyvin säilynyt ja arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen varhaisen huvilakulttuurin edustaja maassamme.

Grankulla NLUX STUDIO STAY

Pihlavan huvila-alueen kaavavahvistuksen myötä alueen liiketoiminnalle on lähdetty kehittämään kokonaisvaltaista ja aidosti liiketoimintalähtöistä matkailualue suunnitelmaa. 

Kaavavahvistus on osaltaan vakauttanut aluetta ja pelko 80- luvun teollisuuden toimesta tapahtuneista pakkolunastuksista ja mielikuva rappioituneista huviloista läjitysalueiden lähettyvillä on hävinnyt. 

Satakunnan markkinnoinnin kärjeksi on nostettu Yyteri – alueen vahvuuksia ovat meri ja luonto sekä kokemäenjoki. 

Alueen kulttuuri ja historia ovat samalla tavoin vahvuuksia joita halutaan korostaa alueen matkailun markkinoinnissa.

Country Spa & Resort –hanke on kehitetty ideasta, jossa Suomen vetovoimaisimpiin matkailukeskuksiin rakennetaan urbaani maaseutukylpylä. 

Tavoitteena oli löytää uudentyyppinen vaihtoehto laitosmaisen hotellin, jätti-investointisten kylpylähankkeiden, perinteisen maatilamatkailun sekä tavanomaisen lomamökkeilyn rinnalle. 

 

Omistajan idea oli toteuttaa entisajan säätyläisten kesäloma-asumista. Yöpyä huvilan mailla mutta nauttia hotellitason palveluista. 

Käytännössä ei keksitty mitään uutta, mutta palautettiin palvelukulttuuri, josta jo vuosisadan vaihteessa varakkaat suvut nauttivat. Kotimaan matkailumarkkinoille konsepti tarjosi uuden segmentin – perinteisen hotellitoiminnan ja mökkikulttuurin välimaastoon.

Grankulla NLUX STUDIO STAY

Huvilamiljöön aistittava kiireettömyys tuo kaivattua vastapainoa hektiseen arkeen. Voit rentoutua keräämällä voimia hiljaisuudesta, hemmottelevista hoidoista, kulinaristisista nautinnoista tai rauhaisilta retkiltä ympäröivässä luonnossa. Jokainen vuodenaika virittää vieraat aivan uudenlaisiin tunnelmiin. 

Parhaiten hiljaisuus ja rauha ovat aistittavissa talven hämärässä, jolloin valkoisten hankien keskellä valoa tulviva villa henkii aivan ainutlaatuista tunnelmaa

 

Omaleimainen kulttuuri tuotteistettiin nykypäivän tarpeisiin -entisajan säätyläisten ja teollisuussukujen perinne osaksi nykypäivän wellbeing – palvelukonseptia keskellä arvokasta kultttuurimaisemaa.

Suomalaiset ovat wellness-ajattelun ytimessä – saunasta on kautta aikojen haettu mielen ja kehon hyvinvointia, rauhaa, maltillisuutta ja tasapainoa.  Haluamme palauttaa tuon mielikuvan, josta aikojen kuluessa on loitonnuttu, hyödyntää jo olemassa olevaa potentiaalia ja uudistaa sitä tuoreella tavalla. 

 
Grankulla NLUX STUDIO STAY
Grankulla NLUX STUDIO STAY
Grankulla NLUX STUDIO STAY

Asiakaspalautta

’Grankullassa aika pysähtyy ja stressi unohtuu. Koko keho ja mieli rentoutuu.’

’Näyttää arvokkaalta ja rauhalliselta paikalta, jonne toisin rakkaimpani saamaan luxusta edes kerran.’

’Ihana idylli. Täydellistä hemmottelua ja mielenrauhaa! Kauneutta silmille ja mielelle.’

’Valtavirrasta poikkeavia, elegantteja ideoita ja toteutuksia juhliisi. Jokatavalla upea kokonaisuus.’

Grankulla NLUX STUDIO STAY

Tutustu muihin NLUX asiakaskasreferensseihin ja projekteihin

Ota yhteyttä