Konseptisuunnittelu: KEKRIKATTAUS METSÄSSÄ

CASe LOIHTUAN KEKRI

TAPAHTUMA:  LOIHTUAN KEKRI ILLALLINEN 2022

MALLIT: LOIHTUA

KUVAUS: TAIKAVASARA / MARKO VASARA

 

 

VAATTEET JA ASUSTEET: THE SAGA OF YOU

Kuvauslokaatio: LOIHTUA, KÖNGÄS / KITTILÄ

STAILAUS JA KUVAUSJÄRJESTELYT: NORTHERN LUXURY CONSULTING

 

LYYRAN JA RUMMUN SÄVELIÄ

Loihtua vaalii kauniita perinteitämme sulattamalla niitä nykypäivään ja herättämällä vanhoja juuriamme, sanojamme, loitsuja ja noituutta elämään.

 

OSA MUINAISTA SAAGAA

Majatalo Ellin huoneet toistavat mystikan teemoja, tapahtumat sulautuvat osaksi suomalais-ugrilaista kansanperinnettä ja Loihtuan tilat on rakennettu viemään asiakas kohti luontoa ja sisintään. 

 

YHTEISÖLLISYYDEN KESKIÖSSÄ

Loihtuan kekrin ydinteemoja ovat lähiruoka, yhteisöllisyys ja mystiikka.  Keskelle metsää katetun elämyksellisen illallisen äärelle kokoonnutaan perinnerituaalien kautta ja musiikin johdattamana.

 

PERINNEJUHLIEN RUNSAUTTA

Illallinen katetaan metsään Kekrin perinteiden mukaisesti yltäkylläiseksi ja runsaaksi, jotta myös hengille jää syötävää juhlakansan poistuttua.

TYÖVUODEN PÄÄTÖKSEN JUHLA

Kekri on sadonkorjuun valmistumisen ja maatyöläisten satokauden syysjuhla, jolla on juuret vuosituhansia vanhassa eurooppalaisessa maatalaudessa. 

HENKIÄ KUNNIOITTAEN

Kekrin aikaan raja kuolleiden ja elävien välillä kapenee.  Vieraat voivat juhlistaa erityistä tilaisuutta pukeutumalla teeman mukaisesti sulkiin, turkiksiin ja kukkasiin. 

MURROKSEN JUHLA

Kekri on myös murroksen, muistamisen ja kiitoksen suomalainen perinnejuhla, jossa pöydät notkuvat metsän antimista ja sahvi virtaa. 

ROIHUAVAT SOIHDUT

Illallista kohti kuljetaan läpi Tietäjien portin kohti taianomaista seremoniasiimestä. Lyyran sävelet ja rummun kumina saattelevat vieraat juhlapöydän ääreen. 

MATKA OMAAN KULTTUURIIN

Kekri on matka omaan menneisyyteemme, perinteisiin, jotka pääsivät melkein jo unohtumaan. Kekrissä yhdistyy moni kaupallinen tuttu juhla, mutta sen syvyys ja kauneus on jotakin enemmän.  

SILMIÄ HIVELEVÄÄ KAUNEUTTA

Menneisyyden ja nykyisyyden kohdatessa juhlapöydän äärellä ja illan pimetessä, silmät osuvat herkullisiin yksityiskohtiin pöydän kattauksessa. Kekri on yltäkylläisyyden juhla, joka tarjoaa aitoutta osallistujilleen.

Tutustu muihin NLUX asiakaskasreferensseihin ja projekteihin