Herraskartanon mailla

Pysähdy hetkeksi arjen keskellä, pulahda viinitynnyrimme tarjoamaan lämpimään kylpyyn, nauti ainutlaatuisista makuelämyksistä ja historiaa huokuvista tarinoista. 

Hahkiala on piilotettu helmi keskellä kauneinta Hämettä ja odottaa löytäjäänsä. Tule osaksi tarinaamme ja nauti herraskartanon lämminhenkisestä tunnelmasta.

hahkiala

”Hahkialan Kartanon on Wildlife Estates* -tunnuksella palkittu tila. 

Tärkein arvomme on huolenpito, joka kohdistuu niin vieraisiimme, henkilökuntaamme kuin luontoon ja yhteisöön missä toimimme.”

Yksityiskartano concierge-palveluilla ja keittiömestarilla.

Lintukosteikko, lintubongausta ja metsäretkiä kartanon omilla mailla

Private chef

Tunnelmalliset rantasaunat ja Marlin vanhaan viinitynnyriin rakennettu palju.

1,5 tuntia Helsingistä, tunti Tampereelta ja Lahdesta, 30 minuuttia Hämeenlinnasta.

”Tällä alkutaipaleella oli eräs koivumetsä, jonka kaltaista en ole muualla nähnyt. Se oli vanhaa aarniometsää ja puhdasta koivikkoa. Mutta se oli kaikki kauttaaltaan naavoittunut. Vanhain puiden oksat riippuivat täynnään harmaata, pitkää naavaa, ikäänkuin hopeakudosta, koko metsä, yhdessä haalean lehväkaton kanssa, hohti hopealle. Maakin oli valkeata jäkälää ja sammalta. 

Se oli oikea sadun lumottu metsä, jonka kaarroksiin mielikuvitus haaveili Topeliuksen prinsessoja, hyviä haltijoita, avuliaita tonttuja, se oli rauhoitettu metsälinna, jossa uupunut saattoi pelotta heittäytyä puhtaalle pehmeälle sammalpatjalle ja kallistaa väsyneen päänsä marjamättäälle, päästyään pakoon synkän korven ilkimyksiä.”

Ote teoksesta I. K. Inha: Suomen maisemia (1909)

Hahkiala

TUTUSTU PALVELUIHIN

Elämykset on tehty löydettäviksi ja elämä nautittavaksi. Alta löydät parhaat vinkit alueen tarjonnasta ruokaelämyksistä ostoksiin.

Hahkiala

EAT

Luonnossa oleskelu lisää tutkitusti hyvinvointia ja rakkaudella valmistetun ruoan nauttiminen luonnon keskellä on elämys vaillavertaa. Olemme kehittäneet vieraillemme kaikkia aisteja hiveleviä ruokaelämyksiä maiseman sylissä niin eri vuodenaikaan kuin ajankohtaan soveltuen. 

Anna ruokailun olla osa tapahtumasi tarinaa ja tarjoa mieleenpainuva elämys kaikille osallistujille!

 
Hahkiala

DO

Hahkialan Kartanon sijainti kolmen järven keskellä ja sitä ympäröivä luonto antavat mahdollisuuden mitä moninaisempiin elämyksiin patikoinnista lintubongaukseen ja mönkijäsafarista metsästykseen.

 Teemme yhteistyötä valikoitujen ohjelmapalveluyrittäjien kanssa. Yhteistyökumppanimme tulevat lähialueelta, joten niin kartanon tilat kuin pihapiiri ovat tulleet heille tutuiksi vuosien saatossa.

Hahkiala

RELAX

 Lämmin sauna viimeistelee pitkän kokouspäivän ja johdattelee rentoon yhdessäoloon. Hellivä sauna sopii mainiosti myös syntymäpäivien ja muiden juhlatilaisuuksien oheen.

Hyvät löylyt, laineen liplatus ja vieno tuulahdus järveltä tekevät päivästäsi täydellisen. 

 

Hahkiala

EVENT

Kun toiveena on parasta, ovat Hahkialan Kartanon tilat, ystävällinen palvelu ja ainutlaatuiset tarjottavat sitä mitä etsit. Hahkiala on oikea valinta, kun yksityisyys ja aidot asiat merkitsevät. 

Loistokkaan kartanomiljöömme vieraanvaraisuudesta ovat nauttineet myös presidentit ja muut maamme merkkihenkilöt. Meillä Hahkialassa palvelun laatuun panostetaan vahvasti.

HAHKIALAN KARTANO

Hahkiala
Hahkiala

ILTAPÄIVÄ FIKA SALAISESSA PUUTARHASSA

Iltapäiväkahvit seurustellen eli fika katetaan huvimajaan tai barokkipuutarhan tasanteelle, josta avautuu upeat puutarha- ja järvimaisemat. Talvisin tai sateella nautitaan kartanon salien tunnelmasta kahvittelun lomassa.

HERRASKARTANON ERÄRETKELLÄ

Metsästyksen tunnelmaan päästääkseen ei aina tarvitse olla metsästäjä. Toisinaan riittää luonnossa liikkuminen ja pieni ripaus lavastusta. Millaiselle retkelle sinä haluaisit?

SAUNAN JÄLKEEN

Saunan edessä on Kartanon erikoisuus eli paljuksi tehty Chymoksen vanha tamminen viinitynnyri, johon mahtuu kerralla kylpemään noin 12 henkilöä.  Kylvyn voi tilata myös aitona viinikylpynä tai juomat voi nauttia myös suositussa ’whiskeybaarissammekin’.

PIENESSÄ PIIRISSÄ

 Hahkialan Kartano ei ole perinteinen hääjuhlapaikka ja suosittelemmekin perinteisiin ja isompiin juhliin naapurissa sijaitsevaa Uskolaa, mutta emme tietenkäänpahastui pienistä ja intiimeistä hääjuhlista. Jokainen morsian on erityisen hetken arvoinen. 

HISTORIAN HAVINAA

Kartanon vieraanvaraisuudesta ovat vuosien saatossa nauttineet niin presidentit kuin muut historiamme merkkihenkilöt. 

Päärakennuksen majoitushuoneet on nimetty Hahkialassa vierailleiden presidenttien mukaan. Majoittua voi Rytin, Relanderin, K.J. Ståhlbergin, Ester Ståhlbergin, Kallion tai Svinhufvudin huoneessa. 

LÄHDE VIRTUAALIMATKALLA

hahkialan Kartano tarjoaa vierailleen valoa, tilaa ja menneen maailman tyyliä nykymukavuuksin. Anna hiljaisuuden virkistää Hämeen sydämessä, kolmen järven keskellä Hauholla. 

Katso video

@HAHKIALANKARTANO
ON INSTAGRAM

  #hahkialankartano #wildernessestata #eräkartano #kartanonmailla #iltapäiväfika #salainenpuutarha #kokoustenaatelia #historianhavinaa