Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Mathildedalin kesä

Mathildedalin ruukkikylä sijaitsee Teijon kansallispuiston kupeessa, puhdasvetisen Matildanjärven ja meren äärellä. Hyväntuulisessa ja eläväisessä kylässä järjestetään konsertteja, keikkoja, taidenäyttelyitä, teatteria, tapahtumia ja monenlaisia juhlia läpi vuoden.

Rouhea 1800-luvun ruukkimiljöö kätkee sisälleen modernin kyläyhteisön, jonka 130 asukkaasta moni on yrittäjiä. Kesäisin asukasmäärä moninkertaistuu vapaa-ajan asukkaiden saapuessa. Vanhat tehdasrakennukset, sydämellinen palvelu ja vehreä ympäristö tarjoavat elämyksiä, rauhaa ja romuromanttista kauneutta kaikille aisteille

Ruukin kehräämö

Sinin ensimmäiset alpakat tulivat Chilestä vuonna 2004. Aluksi villa lähetettiin Englantiin kehrättäväksi, koska Suomen silloiset kehräämöt eivät riittävän hyvin pystyneet käsittelemään hienoa alpakkakuitua.

Tästä idea syntyi – oma pienkehräämö mahdollisti myös pitkäaikaisen unelman työskentelystä yhdessä Leenan kanssa! Tälläkin hetkellä Ruukin kehräämö on Suomen ainoa alpakanvillaa puhtaana käsittelevä kehräämö.

Majoitus

Ravintolat ja kahvilat

Aktiviteetit

Saunat

Etäisyydet ja kulkuyhteydet

Upea ruukkimiljöö, kehittyvä kylä ja Leenan perheen kotipaikka ohjasivat perustamaan pienkehräämön Mathildedaliin. Tilat löytyivät Mathildedalin Ruukkitehtailta ja rakennustyöt alkoivat 2012. Kehruukoneiden viipyminen jopa 2 vuoden ajan lykkäsi käynnistymistä, mutta nykyisin Mathildedalin alpakat ja niiden villasta valmistetut langat ja tuotteet ovat tulleet tutuiksi ympäri Suomen.

TUTUSTU PALVELUIHIN

Elämykset on tehty löydettäviksi ja elämä nautittavaksi. Alta löydät parhaat vinkit alueen tarjonnasta ruokaelämyksistä ostoksiin.

STAY

Löydä itsellesi sopivin majoitus Mathildedalista. Muista varata ajoissa – kesä on suosituin aika vierailla ruukkikylässä.

DO

Mathildedal on tehty päiväretkiä varten. Nauti kylän tunnelmasta, istahda piknikille tai suuntaan Teijon kansallispuistoon.

EAT

Kylä täynnä ruokaelämyksiä.

SHOP

Artesaanituotteita, ihania tuliaisia.

INSPIRAATIOTA LOMALLESI

Hae inspiraatiota, valitse valmis elämyspaketti ja tee lomastasi täydellinen.

TUTUSTU MYÖS MUIHIN ALUEEN KYLIIN

Viehättävät ruukkikylät, autenttiset saaristokohteet ja Saaristomeren kansallispuiston ainutlaatuinen luonto.