Mathildedalin kesä

Mathildedalin ruukkikylä sijaitsee Teijon kansallispuiston kupeessa, lyhyen ajomatkan päässä pääkaupunkiseudusta ja Turusta, puhdasvetisen Matildanjärven ja meren äärellä. Mathildedal on täydellinen viikonloppukohde; herkuttele, vieraile putiikeissa, nauti luonnosta ja majoitu idyllisesti. Hyväntuulisessa ja eläväisessä kylässä järjestetään konsertteja, keikkoja, taidenäyttelyitä, teatteria, tapahtumia ja monenlaisia juhlia läpi vuoden.

Rouhea 1800-luvun ruukkimiljöö kätkee sisälleen modernin kyläyhteisön, jonka 130 asukkaasta moni on yrittäjiä. Kesäisin asukasmäärä moninkertaistuu vapaa-ajan asukkaiden saapuessa. Vanhat tehdasrakennukset, sydämellinen palvelu ja vehreä ympäristö tarjoavat elämyksiä, rauhaa ja romuromanttista kauneutta kaikille aisteille!

 

RUUKIN KEHRÄÄMÖ

Sinin ensimmäiset alpakat tulivat Chilestä vuonna 2004. Aluksi villa lähetettiin Englantiin kehrättäväksi, koska Suomen silloiset kehräämöt eivät riittävän hyvin pystyneet käsittelemään hienoa alpakkakuitua. 

Tästä idea syntyi – oma pienkehräämö mahdollisti myös pitkäaikaisen unelman työskentelystä yhdessä Leenan kanssa! Tälläkin hetkellä Ruukin kehräämö on Suomen ainoa alpakanvillaa puhtaana käsittelevä kehräämö.

Majoitus

Ravintolat ja kahvilat

Aktiviteetit

Saunat

Etäisyydet ja kulkuyhteydet

Mathidedaliin oli lupa perustaa ruukki yhtä aikaa naapurikylien kanssa, mutta ruukkitoiminta alkoi Mathildedalissa vasta 1852. Hummeldalin nimi muutettiin Mathildedaliksi omistajan vaimon nimen mukaan. 

Tehdaskonsernin hajoamisen jälkeen 1978 Mathildedalin ruukin teollinen toiminta lakkasi. Ruukkikylästä tuli omistajansa Meri-Teijo Oy:n vapaa-ajan alueen toimintakeskus, jossa on mm. pienvenesatama. 

Vanhat ruukinrakennukset ja satama-alue tehdasrakennuksineen muistuttavat entisistä toiminnoista. 

TUTUSTU PALVELUIHIN

Elämykset on tehty löydettäviksi ja elämä nautittavaksi. Alta löydät parhaat vinkit alueen tarjonnasta ruokaelämyksistä ostoksiin.

STAY

Löydä itsellesi sopivin majoitus Mathildedalista. Muista varata ajoissa – kesä on suosituin aika vierailla ruukkikylässä.

DO

Mathildedal on tehty päiväretkiä varten. Nauti kylän tunnelmasta, istahda piknikille tai suuntaan Teijon kansallispuistoon.

EAT

Kylä täynnä ruokaelämyksiä.

SHOP

Artesaanituotteita, ihania tuliaisia.

INSPIRAATIOTA LOMALLESI

Hae inspiraatiota, valitse valmis elämyspaketti ja tee lomastasi täydellinen.

@VISITMATHILDEDAL

  #ruukkikylä #teijonkansallispuisto #visitmathildedal #mathildedal #mathildedalvillage