Viiden aistin hetkiä

SAVUTUVAN APAJA

Parhaat muistot syntyvät yhteisistä hetkistä sinulle tärkeiden ihmisten kanssa. Uniikki, luonnonkaunis keskisuomalainen perinnemiljöö Päijänteen rannalla tuo vierailijan hetkeksi omaan maailmaansa.  Me Savutuvan Apajalla haluamme luoda elämyksiä ja mahdollistaa kohtaamisia ihmisten kesken.

Savutuvan Apaja veitsi ja haarukka
Savutuvan Apaja takka
Savutuvan Apaja kynttelikkö

”Tule nauttimaan Suomen luonnosta, sen talvesta ja kesästä, pitkistä syysilloista ja kirkkaasta keväästä. Maistele aitoja makuja, joita täällä on aina arvostettu. Liity osaksi historiaamme ja pysähdy kanssamme tähän hetkeen.”

Savutuvan Apaja hääpari ilta-auringossa

Juhlatilat illallisille, häille, perhejuhlille, TYKY-päiville, saunailloille, kokouksille, ryhmämatkoille ja yritysjuhlille

Kalastusta, joogaa, melontaretkiä, fatbike -ja lumikenkäretkiä ja paljon muuta

Toimimme tilausravintolan ja olemme tilauksesta auki ympäri vuoden.

Tunnelmalliset rantasaunat, perinteinen savusauna sekä ulkoporealtaat

3 tuntia Helsingistä, 15 minuuttia Jyväskylästä

”Tällä alkutaipaleella oli eräs koivumetsä, jonka kaltaista en ole muualla nähnyt. Se oli vanhaa aarniometsää ja puhdasta koivikkoa. Mutta se oli kaikki kauttaaltaan naavoittunut. Vanhain puiden oksat riippuivat täynnään harmaata, pitkää naavaa, ikäänkuin hopeakudosta, koko metsä, yhdessä haalean lehväkaton kanssa, hohti hopealle. Maakin oli valkeata jäkälää ja sammalta. 

Se oli oikea sadun lumottu metsä, jonka kaarroksiin mielikuvitus haaveili Topeliuksen prinsessoja, hyviä haltijoita, avuliaita tonttuja, se oli rauhoitettu metsälinna, jossa uupunut saattoi pelotta heittäytyä puhtaalle pehmeälle sammalpatjalle ja kallistaa väsyneen päänsä marjamättäälle, päästyään pakoon synkän korven ilkimyksiä.”

Ote teoksesta I. K. Inha: Suomen maisemia (1909)

Savutuvan Apaja kapallinen perunoita
Savutuvan Apaja menukortti terassilla

TUTUSTU PALVELUIHIN

Elämykset on tehty löydettäviksi ja elämä nautittavaksi. Alta löydät parhaat vinkit alueen tarjonnasta ruokaelämyksistä ostoksiin.

Savutuvan Apaja savustettua kalaa

EAT

Savutuvan Apajan keittiön filosofia perustuu ruoan alkuperään, valmistustapoihin ja elämyksellisyyteen. Meille tärkeintä on, että vieraamme saavat luonamme ikimuistoisia ruokaelämyksiä. Valmistamme keskisuomalaisten tilojen ja toimittajien puhtaista raaka-aineista ensiluokkaisen maistuvaa ruokaa, itse, käsityönä. Tilausravintolana voimme huolehtia tapahtumasi yksityisyydestä, jolloin sinä voit keskittyä vain kaikkein tärkeimpään.

 
Savutuvan Apaja rantapolku

DO

Savutuvan Apajan pihapiiri, ympäröivä luonto sekä järvimaisemat luovat unohtumattomat puitteet aktiviteeteille. 

Yhdistä yhteistyökumppaneidemme palveluita saunomisen tai illallisen ohelle, koe unohtumattomat elämykset ja luo ikimuistoinen päivä Apajalla. Yhteistyökumppanimme tarjoavat aktiviteetteja ja elämyksiä Savutuvan Apajalla ympäri vuoden.

Savutuvan Apaja laiturilla

RELAX

Savutuvan Apaja tarjoaa vierailleen upeita saunaelämyksiä kauniissa Päijänteen järvimaisemissa, ympäri vuoden. Saunoillamme on Sauna From Finland -yhdistyksen myöntämä Authentic Finnish Sauna Experience Nature -sertifikaatti, joka kertoo korkealaatuisesta saunaelämyksestä tilojen, palvelun ja yksityiskohtien osalta. 

Mutta mitä onkaan sauna ilman herkullista ruokaa? Yhdistä saunomiseen makumatka keittiömestarimme ainutlaatuiseen luomukseen, Kilpimenuun, joka yhdistää Keski-Suomen luonnon ja vesistöt teidän lautasella. 

 

Savutuvan Apaja suklaapralinet

EVENT

Savutuvan Apaja tarjoaa upeat puitteet hääjuhlien viettoon ympäri vuoden, niin arkena kuin viikonloppunakin. 

Ammattitaitoinen henkilökuntamme on apunanne jo suunnitteluvaiheessa. Hääparin toiveet ovat aina lähtökohtamme juhlien järjestämisessä. Niiden avulla teemme juhlista juuri teidän näköiset.

Tunnelmalliset juhlatilat, ympäröivä luonto vesistöineen ja kuvankaunis miljöömme ovat ihastuttaneet häävieraita jo yli 40 vuoden ajan.

SAVUTUVAN APAJA

Savutuvan Apaja talvella ilmakuva

SAVUSAUNAN LEMPEISSÄ LÖYLYISSÄ

Savutuvan Apaja tarjoaa vierailleen upeita saunaelämyksiä kauniissa Päijänteen järvimaisemissa ympäri vuoden. Perisuomalainen savusauna lämmitetään ajatuksella ja hartaudella 5-6 tunnin ajan lehtipuiden haloilla. 

AIHETTA JUHLAAN

Savutuvan Apajan tunnelmalliset tilat ja järvimaisema tarjoavat upeat puitteet erilaisille tapahtumille ja tilaisuuksille Jyväskylässä. Ainutlaatuinen tunnelma, ensiluokkainen palvelu ja maittava lähiruoka luovat muistoja, jotka jäävät vieraidemme mieliin pitkäksi aikaa. 

RUOKAELÄMYKSIÄ

Valmistamme keskisuomalaisten tilojen ja toimittajien puhtaista raaka-aineista ensiluokkaisen maistuvaa ruokaa, itse, käsityönä. Haluamme hyödyntää erilaisia valmistustapoja, hiillosta, savustusta ja avotulta. 

INSPIRAATIOTA LOMALLESI

Hae inspiraatiota, valitse valmis elämyspaketti ja tee lomastasi täydellinen.

OTTEITA VIERASKIRJASTAMME

“Ei parempia puitteita olisi voinut olla häiden järjestämiselle. Vieraita tuli kaueampaakin ja monen suusta kuului samaa; ei kauniimmassa hääpaikassa eläissään ole ollut.”

“Kaunis ja ainutlaatuinen miljöö, herkullista ruokaa, ystävällinen palvelu. Suosittelen lämpimästi!”

@SAVUTUVANAPAJA
ON INSTAGRAM

  #savutuvanapaja #häät #juhlat #lähiruokaa #savusauna #perinteet #visitjyväskylä #aitojamakuja #saunafromfinland