Skärimat

Rakkaudesta lähiruokaan

 

Skärimat-hankkeen tavoitteena oli lisätä paikallisesti tuotettujen raaka-aineiden määrää Kemiönsaaren HAMA-alueen saaristossa sijaitsevissa ravintoloissa sekä lisätä paikallisten tuottajien myyntiä kotikunnan alueella. 

 

Eväsretki merelle

Saariston lumo on aaltojen loisketta, lempeitä tuulia ja tervan tuoksua. Poimi Kemiönsaaren herkullisimmat ruokatuotteet matkaasi ja suuntaa merellä.

Puhtaita raaka-aineita

Paikallisia raaka-aineita käyttämällä on ruokamatkailualan yritysten mahdollista luoda yritykselleen lisäarvoa. Lähi- ja luomuruoka eivät ole ohimenevä ilmiö.

Puutarhan herkulliset värit

Kemiönsaarella on useita puutarhoja, joiden tilapuodeissa kannattaa vierailla. Puutarhoihn pääsee myös vierailulle ja sadonkorjuun aikaan väriloisto on päätä huimaava.

Skärimat Signature Menu

Kemiönsaaren ruokamatkailuyrittäjät työstivät yhdessä paikallisista raaka-aineista muutamia signature-annoksia, joita voi päästä maistelemaan myös ensi kesänä.

Tuoreita raaka-aineita lähitilalta ja metsästä

Alueen tuottajien ja ravintoloiden yhteistyö tuo laadukkaat herkut myös asiakkaiden lautasille aivan uudella tavalla. Samalla voi hankkia kotiin mukaan tuliaiset ja napata niihin sopivat reseptit.

Syötävän kauniita kasviksia ja kukkia

Osa sisäsaariston idylliä ovat kukkivat pellot ja vehreät puutarhat. Tutustu Kemiönsaaren ruokareitteihin ja lähde seikkailulle.

Tilapuotien taikaa

Yhdistä saaristoretkeesi ravintolat ja tilapuodit. Puoteja ja valikoimaa on runsaasti ja ravintoloiden monipuolinen tarjonta ja korkea laatu ei kalpene isompien kaupunkien tarjonnalle.

@VISITKIMITOON

  #visitkimitoön #kemiönsaari #kimitoön #högsåra #kasnäs #hiittinen #hitis #örö #visitörö #rosala