NLUX x VIOLA VIRTAMO

CASE: STAILATTU RUOKAKUVAUS

stailaus: nlux

KUVAT: Viola minerva ja osallistujat

teksti: marika luukkanen

MALLIT: NLUX

PAIKKA: hahkialan kartano

 

Elokuinen pehmeä valo johdatti meidät sekä sisällä että ulkona tehtäviin stailattuihin ruokakuvauksiin, joissa pääroolia näyttelivät riista, kala ja kauden kasvikset.

”Luonto, ruoka ja kaunis miljöö ovat suurimpia inspiraation lähteitä minulle, enkä voisi kuvitella parempaa paikkaa upealle elokuiselle workshop-päivälle kuin Hahkialan kartano!”

Viola Minerva Virtamo

 

Taikasäteet

Kun kääntyy viimeisestä mutkasta ennen Hahkialan kartanoa, tulee astuneeksi toiseen maailmaan. Unelmien tammikuja saattelee katseen loivasti kohoavaan horisonttiin. Laella on kartano, joka katsoo toisaalta pistäväkärkistä Hauhon kirkkoa, toisaalta antavia peltomaisemia ja järven sineä kohti. 

Kohti inspiraatiota

Huokaustauko kaiken kauneuden keskellä. Hahkialan kartanon sisääntulo, astelu avaraan pihaan ja katsahdus rakennukseen. Ei tarvitse olla kummoinen arkkitehtuurin tuntija voidakseen arvostaa vaaleankeltarapatun talon ulkomuotoa. Sen jykevä olemus onnistuu olla yhtä aikaa arvokas ja raikas. Rakennus sopii malliltaan ja olemukseltaan miljööseen, siitä huokuu sukupolvien tarinat ja onni. 

Kuvat täynnä loistokkuutta

Luentohuoneen viereiseen saliin on katettu pöytä täyteen yltäkylläisyyttä. Sen rikas asetelma viehättää kuvaajat hetkessä tarttumaan kameraan ja taltioimaan tämän elokuisen päivän erityisyyden. 

Satokauden kasvikset, juurekset, sienet ja marjat ovat saaneet seurakseen fasaanin, rustiikkia astiastoa ja reheviä kukka-asetelmia. Ihan sama mikä kuvakulma, kaikki näyttää ihanalta. 

Kohtaamisia puutarhassa

Päivä on painunut puoleen ja on aika virkistyä. Pirteän makeat maljat helmeilevät raparperin makua ja haukipihvi lisukkeineen saavat silmät sulkeutumaan ja keskittymään joka suupalaan. Näin tuoreen ja terveen makuista, aidon maukasta ruokaa ei tipahda joka päivä lautaselle. 

Kaikki on omassa maassa tai lähellä tuotettua, poimittua, kalastettua tai metsästettyä. Astiat kilisevät ja puheensorina hiljenee, kun antimista nautitaan.

”Minulle tärkeintä kuvissa on tunne.”, kertoo yksi lahjakas valokuvaaja. Kuvat kertovat parhaillaan henkilöiden ja paikkojen tarinaa. Huokuvat sitä tunnelmaa, joka niissä sisällä on. Kun kuvalla onnistutaan vangitsemaan jotain sisäistä, se on todella koskettavaa. 

Pitkän päivän ilta

 Meillä on ollut kuvattavana ruoan lisäksi malleja miljöössä, niin aidoissa tamineissa kuin mahdollista kera metsästyskoirien, kuin kartanon maille vain sopii. 

He heittäytyvät hienosti tilanteisiin, kuvakulmiin ja ideoihin. Käyvät tuosta noin heinäpellossa kieriskelemässä, ja niin tyylikkäästi, että Vogue saattaa kohta soitella.

 

Ennen auringon laskua paikalle tuodaan vintage-jeeppi, jonka takaosa aukeaa herraskaiseksi lavaksi, josta nauttia viskit metsästysillan päälle.  Kun illan viimeiset kultaiset auringonsäteet lankeavat auton päälle, on paras hetki kuvata vielä viimeiset otokset.