Nuuksion sydämessä

HALTIA LAKE LODGE

Haltia Lake Lodge sijaitsee Nuuksion upean kansallispuiston sydämessä kaukana hälystä ja turhuuksista, lumoavan vuonomaisen Pitkäjärven läheisyydessä ja kuitenkin vain puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. 

Koe hyvän elämän ainekset lintukodossa: luonto, aktiviteetit sekä korkeatasoinen ja elämyksellinen majoitus.  Luontohotellimme on aivan Suomen luontokeskus Haltian vieressä. 

Meillä mahdollistetaan tarvittaessa myös digipaasto. Televisio ei mielestämme kuulu tänne, mutta Forest Loungessa voit uppoutua jakamaan päivän aikana koettuja elämyksiä ja suunnitella seuraavia retkiä ja aktiviteetteja virvoitusjuoman, laadukkaan viinin tai paikallisten pienpanimotuotteiden äärellä.”

Ekologisia hotellihuoneita sekä parvekkeella että ilman ja lisäksi glamping telttoja kaikilla mukavuuksilla.

Nuuksion kansallispuiston palvelut ja vuokravälineet kivenheiton päässä.

Aamiaiset ja iltapalat sekä Luontokeskus Haltian palvelut.

Saunaosasto sekä kokoustilat

30 minuuttia Helsingistä. Perille pääsee helposti myös julkisilla.

KIERRÄTETTYÄ DESIGNIA

Ota pala Nuuksiota mukaasi! Design Shopissa on myynnissä ekologisesti ja eettisesti tuotettuja matkamuistoja ja käyttöesineitä, joita ostamalla tuet paikallisia pienyrittäjiä. Kaikkea luonnonmukaisista tekstiileistä, puisiin design-kelloihin ja pienpanimotuotteisiin.

”Suomalaisessa kansanperinteessä jokaisella puulajilla oli oma haltija. Katajien haltija oli Katajatar. Katajien henkien kerrottiin olevan kaikista kauneimpia ja ystävällisimpiä. 

Pihlajien Pihlajatar. Tuomien Tuometar. Havutar oli havupuiden jumalatar. Honka oli mäntyjen haltija, sekä karhujen emuu. Puiden henkiä pidettiin metsänjumala Tapion ja jumalatar Mielikin tyttärinä. 

Puiden palvonta oli hyvin yleistä kaikille suomensukuisille, itämeren suomalaisille ja saamelaisille heimoilla. Suomessa perheillä oli pihalla erityinen haltijapuu. Uskottiin, että puun sisällä asuva haltija suojeli perhettä ja perheenjäseniä. 

Haltijapuulle uhrattiin aina suurina juhlapyhinä ja elämän merkkipäivinä. Haltijapuu istutettiin, kun perhe muutti taloon tai lapsen syntyessä.”

 

Ote teoksesta ’Keijut ja haltiat Suomen kansanperinteessä’. 

KIERRÄTETTYÄ DESIGNIA

Ota pala Nuuksiota mukaasi! Design Shopissa on myynnissä ekologisesti ja eettisesti tuotettuja matkamuistoja ja käyttöesineitä, joita ostamalla tuet paikallisia pienyrittäjiä. Kaikkea luonnonmukaisista tekstiileistä, puisiin design-kelloihin ja pienpanimotuotteisiin.

TUTUSTU PALVELUIHIN

Elämykset on tehty löydettäviksi ja elämä nautittavaksi. Alta löydät parhaat vinkit alueen tarjonnasta ruokaelämyksistä ostoksiin.

EAT

Loungessa voit uppoutua jakamaan päivän aikana koettuja elämyksiä ja suunnitella seuraavia retkiä ja aktiviteetteja virvoitusjuoman, laadukkaan viinin tai paikallisten pienpanimotuotteiden äärellä. Tarjolla on myös pientä purtavaa. 

Forest Lounge toimii olohuoneena ja lekottelupaikkana – täällä on helppo viihtyä pidempäänkin, Nuuksion luonnossa vietetyn päivän päätteeksi!

 

DO

Tutustu Nuuksion aarniometsien monipuoliseen luontoon, järviin ja nähtävyyksiin,  heittäydy täysin vapaaksi omista arjen kahleistasi ja opi uutta luontoretkellä osaavan oppaan kanssa.

Tutustu retkeilijän kehonhuoltoon, opettele kävelytekniikkaa tai nauti vaikkapa joogasta auringonlaskun aikaan. Vai olisiko eräkokkailu ja villiruoka kuitenkin ennemmin lähellä sydäntä? 

STAY

Lodge Glamping -teltta on kuin tyylikäs hotellihuone, joka on ympäröity metsän äänillä ja tunnelmalla. Telttakatemateriaali tuo luonnon äänet sisälle, mutta pitää sateen ja kylmyyden ulkona.

Teltta on lämmin, mukava ja täynnä luonnonvaloa. Se on sisustettu sisustussuunnittelijan huolella valitsemilla korkeatasoisilla huonekaluilla ja tekstiileillä. Sähköistettyjen Lodge Glamping -telttojen varustukseen kuuluu lämmitys ja ilmastointi, valaistus, minikeittiö jääkaappeineen, korkeatasoiset Unikulman vuoteet sekä vedetön wc.

 

 

EVENT

Irtiotto hälystä ja turhuuksista – vain puolen tunnin päässä Helsingin vilinästä. Meillä löydät yrityksesi todellisen luonnon Nuuksion järviylängön maisemissa, metsänhaltioiden suojeluksessa. 

Nuuksion alueen ensimmäinen todistettu nimi oli NOOX, jota nykyään kantaa  hotellimme inspiroiva kokoustila. NOOX on sopiva maksimissaan 20 henkilön kokouksiin.

HALTIA LAKE LODGE

KOKOUS METSÄN SYLEILYSSÄ

 Meillä löydät yrityksesi todellisen luonnon Nuuksion järviylängön maisemissa, metsänhaltioiden suojeluksessa. Heittäydy vapaaksi omista arjen kahleistasi ja lähde kansallispuistoon  opastetun luontoelämyksen pyörteisiin.

LOUNGEN TUNNELMAA

Astu metsänhaltioiden maille eräeleganssia huokuvaan Forest Loungeen. Loungen baarin kotimaiset tuotteet, kotoisat nahkaojatuolit ja herkulliset pikkunapostelevat rentouttavat mukavasti retkipäivän jälkeen.

TELTTA MUKAVUUKSILLA

Valmistamme keskisuomalaisten tilojen ja toimittajien puhtaista raaka-aineista ensiluokkaisen maistuvaa ruokaa, itse, käsityönä. Haluamme hyödyntää erilaisia valmistustapoja, hiillosta, savustusta ja avotulta. 

LÄHDE VIRTUAALIMATKALLE

Matkailulla on valtava vaikutus luontoon, ilmastoon, kulttuuriin ja talouteen – niin paikallisesti kuin maailmanlaajuisestikin. Me haluamme olla osa kaivattua muutosta. Meille pääset myös julkisilla liikennevälineillä – tai nyt aluksi virtuaalisesti. Tervetuloa!

Katso video

@HALTIA LAKE LODGE
ON INSTAGRAM

  #haltialakelodge #nuuksionationalpark #goodlifenothingelse #visitespoo #sustainablehotel #glamping