Helmi kaupungin kainalossa

LILLAN HOTEL & KÖK

Tunnelmallinen boutique-hotelli, aamiaiskahvila sekä illallisravintola Kök kauniissa Viinikan puutarhakaupunginosassa, vain 1,5 kilometrin päässä Tampereen keskustasta.

1928 rakennetussa kauniissa puurakennuksessa sijaitsevassa hotellissa pääset nauttimaan yksilöllisistä huoneista ja rauhallisesta tunnelmasta.

”Viinikan puutaloalue on yksi Tampereen helmistä, jota ei kannata jättää väliin. Talojen väliin mahtuu monta tarinaa ja aika tuntuu pysähtyneen.”

Hotellissa on 5 huonetta ja helmikuussa 2022 aukeaa yläkerta ja 6 huonetta lisää.

Suosittelemme kävelyretkeä Viinikan puutaloalueella ja pyöräilyä keskustaan.

Lillan Kök tarjoilee 5 ruokalajin menuita sekä herkullisia aamiaisbrunsseja.

Varaa ravintolamme ja puutarhamme yksityiskäyttöön juhlia ja kokouksia varten.

2 tuntia Helsingistä, 10 minuuttia pyörällä Tampereen rautatieasemalta.

VIINIKAN AINUTLAATUINEN PUUTALOALUE

 Viinikan pientaloalueen rakennuskanta muodostuu kadun varteen tiiviisti rakennetuista satulakattoisista yhden tai useamman perheen taloista ja kahdesta säilyneestä kunnallisesta rivitalosta. (Birger Federley 1919). 

Ainakin osa rakennuksista on rakennettu Lapin ja Viinikan kaupunginosiin rakennettavien työväenasuntojen suunnittelukilpailusssa palkittujen ehdotusten mukaan. 

Toinen julkinen rakennus alueella on Nekalan koulu, jonka on suunnitellut kaupunginarkkitehti Bertel Strömmer 1932.

Alueen etelälaidalla olevaan 1930-luvun dekoratiivista klassismia edustavaan, vaaleaksi rapattuun ja suorakaiteen muotoiseen Viinikan kirkkoon liittyy pääsisäänkäynnin vieressä korkea kellotorni. 

Nekalan pientaloalue on asemakaavoitettu Viinikan omakotialueen täytyttyä. Alueelle on rakennettu talvisodan jälkeen pientaloja ns. ruotsinavun turvin sekä Nekalan asevelikylä, joka rakennettiin arkkitehti Alvar Aallon tyyppipiirustuksia käyttäen. 

 

 

Lähde: Museovirasto

TUTUSTU PALVELUIHIN

Elämykset on tehty löydettäviksi ja elämä nautittavaksi. Alta löydät parhaat vinkit alueen tarjonnasta ruokaelämyksistä ostoksiin.

EAT

Lillan Kök tarjoilee puhtaita raaka-aineita, skandinaavisia makuja sekä aistikkaita makumaailmoja ”New Nordic” ajatusmaailmalla. 

Suurin osa raaka-aineista ovat suomalaista lähellä tuotettuja laadukkaita ja puhtaita raaka-aineita, ja keittiömme pyrkii myös tuottamaan annokset täysin ilman ruoka-hävikkiä. 

EVENT

 Lillan tarjoaa viihtyisät tilat ja kesällä upean puutarhan käyttöösi. Lillanin kokous- ja juhlatilaan mahtuu noin 50 henkilöä. Tilasta löytyvät videotykki ja äänentoisto. Kesällä puutarha tuo lisää tilaa ja vaihtoehtoja juhlille.

Voit myös varata koko hotellin omaan käyttöösi ja nauttia viikonlopusta ystävien kanssa. 

RELAX

Osassa huoneistamme on ihanat tassuammeet täydelliseen rentoutukseen. Perillä sinua odottavat pehmeät tossut ja mukava kylpytakki. 

Muista varata vierailullasi aikaa myös huoneesta nauttimiseen. 

SHOP

Haluamme tarjota asiakkaillemme täydellisen ja harmonisen kokonaisuuden ja Lillanin boutiquesta löydät varmasti herkullisia tuliaisia sekä esteettisesti kauniita sisustustavaroita. 

LILLAN HOTEL & KÖK

KEITTIÖN HERKUT

Lillan Kökin keittiömestarina toimii nuori Keittiömestari Matias Rättö. Fine Dining ravintolamme ruoka on kasvispainoitteista, ja annoksissa pääosissa onkin yleensä suomalaiset lähellä tuotetut kasvikset. 

Upeita suomalaisia kasviksia tukemassa illallismenuista yleensä löytyy myös kala- sekä lihatuotteita, annoksen kuitenkin suunnitellaan aina suomalaisten kasvisten ympärille. 

JUHLAN ARVOINEN

Lillan sopii erinomaisesti intiimeille juhlille ja tunnelmallisille tilaisuuksille.  Kauniit yksityiskohdat ja viihtyisät tilat takaavat onnistuneen tunnelma – puhumattakaan herkullisesta ruuasta. 

PUUTARHAN SUOJISSA

Puutarhamme tarjoaa rentouttavia hetkiä kaukana kaupungin kuhinasta. Moni työmatkailija kokee olevansa meillä lomalla, mutta kukaan lomailija ei ole koskaan tuntenut olevansa töissä. 

Täällä kirkon katveessa aika rauhoittuu. 

LÄHDE KANSSAMME VIRTUAALIMATKALLE

Koe Lillan Hotel & Kök ja tule osaksi tarinaamme.

Katso video

@LILLAN_HOTEL
ON INSTAGRAM

  #lillankök #visittampere #mindfulnesshotel #boutiquehotel #finedining