Luonnon äärellä

HETAN KOTA 

Hetan Kota tarjoaa kodinomaista ja yksilöllistä majoitusta majatalohuoneissa sekä eri kokoisissa mökeissä  Ounasjärven rannalla Hetan kylän tuntumassa Hetta-Pallas vaellusreitin alkupisteessä. 

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston pohjoisimmassa nurkassa kohtaa erämaan hiljaisuus, pohjoinen elämäntapa, persoonallinen arkkitehtuuri sekä henkilökohtainen palvelu.   

”Hetan Kodan vaelluspaketti tarjoaa upean kokonaisuuden Hetta-Pallas vaelluksellesi. Omasta rannasta pääset veneellä suoraan vaellusreitin lähtöpaikalle Ounasjärven toiselle puolelle ja autosi siirretään Pallakselle odottamaan saapumistasi.

3 majatalohuonetta omalla kylpyhuoneella, 7 hostellihuonetta sekä 3 hyvinvarusteltua rantamökkiä.

Lumikengät, polkupyörät, SUP-laudat, kanootit sekä laaja valikoima yhteistyökumpaneiden aktiviteettipalveluita.

Aamupalatarjoilu, kahvila sekä ruokailut ryhmille ennakkotilauksesta.

Rantasauna ja avantouintimahdollisuus talvisin.

Hetta sijaitsee 2 tunnin ajomatkan päässä Kolarista ja Kittilän lentokentältä. Perille pääsee myös Rovaniemeltä bussilla.

YRJÖ KOKON JALANJÄLJILLÄ

 

’Ei tiedetä milloin nämä tyttäret aloittivat ’itsenäisyystaistelunsa’. Sillä niin pitkälti kuin muistetaan, ovat he aina olleet tasa-arvoisia heimonsa miesten rinnalla. 

Naiset heidän heimossaan ovat perineet aina yhtä paljon kuin miehetkin. Heillä on ollut sama omistusoikeus poroihin, poromerkkiin, ja heillä on ollut sama äänioikeus yhteisissä asioissa. 

Ketkä heistä ovat olleet pystyviä, ovat paimentaneet porojakin, mikä on yleensä miehen tehtävä. Mutta Lapin nainen ei tahdo ryöstää mieheltä, mitä miehelle kuuluu, sillä silloinhan heistä itsestään tulisi työn orjia.’

 

Neljän tuulen tie. Yrjö Kokko, 1947. 

TUTUSTU PALVELUIHIN

Elämykset on tehty löydettäviksi ja elämä nautittavaksi. Alta löydät parhaat vinkit alueen tarjonnasta ruokaelämyksistä ostoksiin.

EAT

Ravintolamme tarjoilee perinteistä kotiruokaa ryhmille sekä aamiaista  majatalohuoneissa majoittuville. Kahvilastamme saa makeita ja suolaisia herkkuja sesonkiaikoina. Voit myös ostaa mukaasi eväitä ja täyttää termospullosi vaellusretkeä varten.

DO

Lähde retkelle Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon, Jyppyrälle tai Pöyrisjärven erämaahan. Kesäisin vaellusreitit ja vesistöt kutsuvat nauttimaan luonnosta ja talvisin käytössäsi on laajan latuverkoston lisäksi Hetta Hiihtomaan laskettelurinteet sekä Ullatievojen kumpuileva maasto. Maisemat ovat vailla vertaa vuodenajasta riippumatta.

RELAX

Rantasaunamme on talvisin avantouimareiden suosikki ja yleensä saamme avannon auki viimeistään tammikuun alussa. Kesäisin laiturilla on mukava nautiskella keskiyön auringosta hyvien löylyjen jälkeen. 

Majoittujien käytössä on myös huoltorakennuksemme sauna ja kesämökkejä lukuunottamatta jokaisessa mökissämme on oma sauna.

EVENTS

Hetan Kodan kappeli tarjoaa niin perhejuhlille kuin joogaajillekin rauhallisen tilan viettää tärkeitä hetkiä tai rentoutua. Isommat juhlat ja kokoukset pystymme järjestämään ravintolassamme.

HETAN KOTA

OMINTAKEISTA ARKKITEHTUURIA

Hetan Kodan kotamainen päärakennus mukailee saamelaisen kodan muotoja ja juhlistaa arktista arkkitehtuuria.  

 

KESÄN KEVEYS

Ounasjärven rantamaisemissa mieli lepää. Lähde souturetkelle, suppaile tai hyppää venekyytiin kohti Pyhäkeron jylhiä tunturimaisemia ja vaellusseikkailua.

TALVEN LUMO

Kaamoksen värit yllättävät vuosi toisensä jälkeen upealla väriloistolla. Pinkkien kuukausien upea hohde on revontuliakin upeampi elämys. 

SYKSYN HENKÄYS

Syksy on suositun aika tutustua tuntureihin. Räkkä on poissa ja punaisen ja keltaiset eri sävyt valtaavat maiseman.

LÄHDE VIRTUAALIMATKALLE

Koe Hetan Kodan tunnelma lintuperspektiivistä vuodenaikojen vaihtuessa talvestä kesään.

Katso video
@HETANKOTA

  #hetankota #hettapallas #pallasyllätunturinkansallispuisto #pallasylläsnationalpark #finnishnature #trekkingpath #hikingtrail