Talo täynnä tarinoita

LANGIN KAUPPAHUONE

 Langin Kauppahuone tarjoaa tarinoita ja elämyksiä purjelaivojen ajalta Raahessa Per Brahen patsaan kainalossa.  

Elämyksellinen 1800-luvun kahvila-ravintola, puoti ja majatalo jatkaa yli 200 vuotta vanhan kauppiastalon perinteikästä toimintaa kertoen samalla tarinoita kauppahuoneen eletystä elämästä ja historiallisista henkilöistä.

Meillä tarinat ja historia ovat mukana kaikessa, kakkupalasta ja sisustuksen pienimpäänkin yksityiskohtaan, ne luovat todellisen syvyyden yöpymiskokemukseen. 

Ja meillä taulutkin kertovat tarinoita! Tapaa historialliset henkilöt Langin aikamatkalla ja katso, millaisia tarinoita he kertovat elämänmenosta 1800-luvulla lisätyn todellisuuden avulla

7 uniikkia huonetta, joista jokainen kertoo tarinan alkuperäisen asukkaansa elämästä.

Historiallisia kierroksia, elämysillallisia, joogaa, tarinoita ja paljon muuta.

Kahvilamme tarjoilee herkkuja ympäri vuoden ja juhlatilamme sopivat niin illallisille, häille kuin perhejuhlillekin.

Saunamme sopii isommallekin ryhmälle ja pukuhuoneen yhteydessä on kokoustila.

1 tunti Oulusta, 7 tuntia Helsingistä.

”Pooki flakkaa! Nyt pooki flakkaa!”

Näin kuultiin muuanna kesäpäivänä huudettavan pienessä Raahessa, kellotapulista vai mistä lienee ääni ensin lähtenyt. Ja suuri humaus kävi yli koko kaupungin.

– Pooki flakkaa… pooki flakkaa… pooki flakkaa! kiiri iloiten kadulta kadulle, lensi avonaisesta ikkunasta ja hypähteli yli aidan pihamaalta toiselle pihalle. Kuin suuren iloisen juhla-aaton henki puhaltui koko kaupunkiin, Katinhäntää, Nätterporia ja Paavonperän mäkeä myöten. Kansa kiirehti kaduille, juoksi rantaankin:

– Flakkaako pooki?

Ote teoksesta Wanha Raahe (1925), Samuli Paulaharju

TUTUSTU PALVELUIHIN

Elämykset on tehty löydettäviksi ja elämä nautittavaksi. Alta löydät parhaat vinkit alueen tarjonnasta ruokaelämyksistä ostoksiin.

EAT

Reilua ruokaa talon omasta köökistä. Kauppahuoneen ruuat ja leivonnaiset valmistetaan alusta alkaen omassa keittiössämme pääsääntöisesti lähialueen raaka-aineista.

Talon omaan reseptikirjaan on koottu perinteisiä juhla- ja pitoruokia 1800-luvulta ja kokoamme mielellämme resepteistä menuvaihtoehtoja juhliin ja tapahtumiin. Kahvilan leivonnaiset leivotaan päivittäin samassa keittiössä ja tarjolla on talon perinteisiä leivonnaisia sekä nykyajan muotileipomuksia. 

DO

Tarinoita ja elämyksiä purjelaivojen ajalta! Koe Langin ainutlaatuinen tunnelma kahvitellen, juhlien tai saunoen. 

Sukella syvemmälle talon elämänmenoon 1800-luvulla Aikamatka Langilla -sovelluksen avulla tai heittäydy täysillä mukaan keisarillisen vierailun salaperäiseen tunnelmaan ja ratkaise 200 vuoden takainen salamurhahanke Keisari Aleksanteri I:n kunniaksi järjestettävällä Mysteeri-illallisella. Koe Langi koko sydämellä!

RELAX

Kun astut saunaan, unohda kiire, stressi, askareet ja aikataulut. Hemmottele itseäsi löylyn lämmöllä ja ajatusmatkalla historiallisessa pihapiirissä asuneiden elämään. Kapteenin sauna on perinteinen puusauna Wanhassa Raahessa.

Astuessasi tämän historiallisen pihapiirin saunaan hyppäät aikamatkalle 1800-luvulle. Suuri hirsiseinäinen sauna lämpiää puilla. Lauteet ovat haapaa ja puusepäntyönä käsin paikoillaan veistetyt.

 

SHOP

Puotimme hyllyillä on tarjolla laivaruumien aarteita kaukaisilta mailta ja paikallisten hantvärkkäreiden taidokkaita töitä. Puodin tuotevalikoima on koottu vuoden 1870 Langin purjelaivan rahtikirjan pohjalta ja tuomme maahan pieniä eriä herkkuja ja muita tuotteita samoista satamakaupungeista kuin kauppahuoneen purjelaivat aikoinaan!

Puodin valikoimaan kuuluu tietysti myös paikalliset tuotteet kirjoista käsitöihin. Haluamme tuoda esille pieniä valmistajia ja käsityötä. Hantvärkkärit olivat tärkeässä roolissa merikaupungin elämänmenossa jo 1800-luvulla.

LANGIN KAUPPAHUONE

YKSITYISKOHTIEN ILOTULITUS

Langin Kauppahuone on entisöity 1800-luvun ulkoasuun. Sisätiloissa jokainen huone henkii purjelaivojen aikakautta. 

KAHVILAN HERKUT

Langin pihapiirissä on myös elämyksellinen kahvila, joka tunnetaan kakkuvalikoimastaan. Kakkuvitriinin makeiden herkkujen lisäksi talon omassa keittiössä valmistetaan arkisin lounasruokaa ja suolaisia makupaloja.

Langin Kauppahuoneen arkea pyörittävät paakarit, piiat ja puotineitsyt rouvan johdolla, ja vilkas hyörinä täyttää historiallisen rakennuksen.  

LÄHDE AIKAMATKALLE

Wanhassa Raahessa astut keskelle elävää historiaa. Aidot tarinat heräävät henkiin historiallisessa ympäristössä Langin Kauppahuoneella, jonka arkeen tutustut opastetulla kierroksella. 

Samalla reissulla onnistuu myös design-ostoksien teko. Kahvilan yhteydestä löytyy uniikki putiikki, jossa voi tehdä mitä ihanimpia tuliaislöytöjä paikallisilta raahelaisilta käsityöläisiltä ja Langin Kauppahuoneen omasta tuotevalikoimasta.

RENTOUDU LÖYLYISSÄ

Astuessasi tämän historiallisen pihapiirin saunaan hyppäät aikamatkalle 1800-luvulle. Suuri hirsiseinäinen sauna lämpiää puilla. Lauteet ovat haapaa ja puusepäntyönä käsin paikoillaan veistetyt.

LÄHDE VIRTUAALIMATKALLE

Koe Langin ainutlaatuinen tunnelma kahvitellen, juhlien tai saunoen. 

Katso video

@LANGINKAUPPAHUONE
ON INSTAGRAM

  #langinkauppahuone #visitraahe #boutiquehotel #elämysillalliset #wanharaahe #perinteet #virtuaalielämyksiä