Gastronomian ja estetiikan paratiisi

TERTIN KARTANO

Tertin Kartano on aito sukukartano ja kartanotalous, jossa pääset kokemaan Saimaan gastronomian parhaimmat antimet mitä tunnelmallisimmassa miljöössä. Puhtaat lähituotetut raaka-aineet sesongin mukaan ja omavaraisuus yhdistettynä ainutlaatuiseen estetiikkaan takaavaat ainutlaatuisen elämyksen. Täällä pääset kokemaan täyden palvelun makumatkan historiallisessa miljöössä.

Tertin kartano viinilasi ja annos
Tertin kartano dog menu
Tertin kartano hanhi ja kasviksia

”Tertin Kartano on uniikki matkakohde Saimaalla, Etelä-Savon ja Järvi-Suomen sydämessä. Vain 10 minuutin ajomatkan päässä Mikkelin keskustasta sijaitseva Tertin Kartano eli tuttujen kesken Tertti on ihana pakopaikka peltojen ja puutarhojen keskellä.”

Tertin kartano ilmakuva vaaka

6 kpl 2 hengen huoneita

Puutarhakierrokset, metsäretket, villiyrttiretket, ruuan valmistus

Ravintola, kahvila ja juhlatilat

Ruokatuotteita, lahjat ja herkkupaketit. Myös verkkokauppa.

Helsinkiin 250 km, Mikkeli 7 km

”Tällä alkutaipaleella oli eräs koivumetsä, jonka kaltaista en ole muualla nähnyt. Se oli vanhaa aarniometsää ja puhdasta koivikkoa. Mutta se oli kaikki kauttaaltaan naavoittunut. Vanhain puiden oksat riippuivat täynnään harmaata, pitkää naavaa, ikäänkuin hopeakudosta, koko metsä, yhdessä haalean lehväkaton kanssa, hohti hopealle. Maakin oli valkeata jäkälää ja sammalta. 

Se oli oikea sadun lumottu metsä, jonka kaarroksiin mielikuvitus haaveili Topeliuksen prinsessoja, hyviä haltijoita, avuliaita tonttuja, se oli rauhoitettu metsälinna, jossa uupunut saattoi pelotta heittäytyä puhtaalle pehmeälle sammalpatjalle ja kallistaa väsyneen päänsä marjamättäälle, päästyään pakoon synkän korven ilkimyksiä.”

Ote teoksesta I. K. Inha: Suomen maisemia (1909)

Tertin kartano sisäkuva ravintolasta
Tertin kartano logo
Tertin kartano kattaus terassilla

TUTUSTU PALVELUIHIN

Elämykset on tehty löydettäviksi ja elämä nautittavaksi. Alta löydät parhaat vinkit alueen tarjonnasta ruokaelämyksistä ostoksiin.

Tertin kartano ravintolan tunnelmaa

EAT

Tertin Kartanon pihapiirissä, aivan Mikkelin kupeessa pääset nauttimaan satumaisesta luomu- ja lähiruoka brunssista kartanotunnelman keskiössä. Brunssissa on hyödynnetty luovasti ruokakalenterin parhaita sesonkituotteita. Tarjoamme 30 paikkaisessa valoisassa ja idyllisessä puotikahvilassamme kotitekoisia kahvileipiä ja kunkin sesongin maistuvimpia herkkuja. 

Tertin kartano puutarhan terassi

EVENT

Tunnelmallinen vertaansa vailla oleva miljöö, joka soveltuu aina intiimeistä perhejuhlista, satojen henkilöiden tilaisuuksiin, niin yrityksille, kuin myös yksityisille. Oli kyseessä häiden järjestäminen, perhejuhlat tai yritystilaisuudet, meiltä löytyy kokemusta ja vankkaa osaamista ja vahvaa näkemystä näistä kaikista. 

Tertin kartano yrttikyltti

DO

Miten olisi vaikka tutustuminen kartanoon ja sen ainutlaatuiseen historiaan lasillisen kuohuvan kera? Tai rentouttava rentoutushetki sointukylvyssä, joka perustuu äänimaljojen aikaansaamaan harmoniseen sointumaailmaan? Tertissä on mahdollisuus kokea myös luomumetsän taikaa opastuksellamme, sekä paljon muuta. Nämä ja lukuisat muut aktiviteetit ovat Tertissä tarjolla vieraillemme.

Tertin Kartano tuotteita kaurapellossa

SHOP

Kartanon tunnelmallisessa puodissa on myynnissä lähituotettuja ruokatuotteita, sekä tarkasti valikoituja sisustustuotteita meiltä ja maailmalta. Monet ruokatuotteistamme on valmistettu Tertin omista raaka-aineista perinteisellä Tertin reseptiikalla. Tule ihastumaan ja löydä täältä parhaimmat lahjaideat itselle tai ystävälle. Löydät Tertin parhaat ruoka- ja sisustustuotteet myös verkkokaupastamme, josta voit tilata suosikkisi kätevästi suoraan kotiovelle.

TERTIN KARTANO

Tertin kartano ilmakuva pysty

ESTEETTISIÄ RUOKAELÄMYKSIÄ

Tertin Kartanon pihapiirissä, aivan Mikkelin kupeessa pääset nauttimaan satumaisesta luomu- ja lähiruoka brunssista kartanotunnelman keskiössä. Brunssissa on hyödynnetty luovasti ruokakalenterin parhaita sesonkituotteita. 

INSPIRAATIOTA LOMALLESI

Hae inspiraatiota, valitse valmis elämyspaketti ja tee lomastasi täydellinen.

LÄHDE KANSSAMME OSTOSMATKALLE

Kartanon tunnelmallisessa puodissa on myynnissä lähituotettuja ruokatuotteita, sekä tarkasti valikoituja sisustustuotteita meiltä ja maailmalta. 

Monet ruokatuotteistamme on valmistettu Tertin omista raaka-aineista perinteisellä Tertin reseptiikalla. 

@TERTINKARTANO
ON INSTAGRAM

  #tertinkartano #saimaagastronomy #kartonoelämää #ruusupuutarha #yrttitarha #saimaa #slowlife #matkamaalle