Väylän varressa

LAPPEANLOHI

LappeanLohi sijaitsee komeiden rantakallioiden päällä, villinä ja vapaana virtaavan Tornionjoen varrella, Lappean kuuluisan lohisuvannon puolivälin paikkeilla.

LappeanLohen majoitustilat on remontoitu persoonallisiksi huoneiksi entiseen Lappean kyläkouluun. Kyläkoulun historia ulottuu vuoteen 1921, jolloin Suomessa tuli voimaan oppivelvollisuuslaki.

LappeanLohi huonekuva joogaretriitti Hanna

Loimulohi, graavilohi, savulohi, lohikeito, lohi smörrebrod, lohi burger… Listaa voi jatkaa pitkään. Lappea Lohi on potenttiaalinen paikka myös pysähtyä syömään eikä suotta! 

Lappeassa voi lohen kalastuksen lisäksi nauttia lohta usealla eri tavoin eräkokin valmistana.


12 majatalohuonetta, 3 mökkiä ja 5 kalastajamökkiä

Ravintola 40 hengelle, ulkoterassi ja kahvila

Lohenkalastus, lauttaretket, patikointi

Rantasauna, savusauna ja mahdollisuus tilata palju

Kolarin rautatieasemalta 30 min, Rovaniemeltä 1,5 h, Pellosta 45 min

Voiko täällä sitten tehdä muuta kuin kalastella? Kyllä voi. Metsää, polkuja ja metsäteitä riittää, joilla samoilla. Aivan tästä kylältä lähtee Laestadiuspolku, joka on ikiaikaisen vanha kulkureitti Ruotsin Pajalasta Suomen Sieppijärvelle. Polun varrelta löytyy mm. laavukirkko ja näköalatorni. 

Syksyllä voi marjastaa ja talvella pääsee lumikenkäilemään sekä hiihtämään. Moottorikelkkareitti tulee kylään ja sitä pitkin pääsee huristelemaan vaikkapa sinne Rovaniemelle.

Täällä elämä kulkee omaan leppoisaan tahtiinsa, luonto on lähellä ja ihmisillä on aikaa toisilleen. Suosittelen lämpimästi seuraavan kerran ajaessanne valtatietä 21 poikkeamaan etelästä tullessa Pellon jälkeen vasemmalle ja koukkaamaan Väylänvarren lohitielle ja kurkistamaan, miltä Lappean kylässä näyttää.”

 

Lue koko tarina.

TUTUSTU PALVELUIHIN

Elämykset on tehty löydettäviksi ja elämä nautittavaksi. Alta löydät parhaat vinkit alueen tarjonnasta ruokaelämyksistä ostoksiin.

EAT

Ehdottoman laadukkaiden, lähellä tuotettujen raaka-aineiden lisäksi LappenLohen ruoasta maistaa sen, että se on tehty alusta asti itse, huolella edellisiltä sukupolvilta perittyihin, nykyaikaan sovellettuihin resepteihin. Perheemme perinteisiin kuuluu myös vieraanvaraisuus: on emännän ylpeyttä pitää pöytä aina koreana.

DO

Haluatko elinikäisiä muistoja matkaltasi? Meidän matkassa Lapissa niitä saat! Kokemuksemme ja ammattitaitomme avulla järjestämme retkiä ja safareita, joiden matkassa pääset onnistuneesti kokemaan luonnon, kaikkina Lapin värikkäinä vuodenaikoina.

RELAX

LappeanLohen savusauna sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Tornion – Muonionjoen varressa. Se on historiallisesti merkittävä rakennus, sillä sodan jälkeen se on toiminut miltei koko Lappean kylän saunana, kun sodasta ei muita rakennuksia selvinnyt. 

STAY

Niesalompolossa sijaitseva yksityinen erämaakotamme tarjoaa upean elämyksen kaikilla palveluilla. 

Täällä voit nauttia aidosta luonnonluksuksesta. 

LAPPEANLOHI

LapppeanLohi veneet päärakennus

TUNTURILAPIN LUMOA

Luonnollisesti Lapin puhtaimmat tunturi- ja jokimaisemat.

LÄHDE KANSSAMME VIRTUAALIMATKALLE

LappeanLohi sijaitsee komeiden rantakallioiden päällä, villinä ja vapaana virtaavan Tornionjoen varrella, Lappean kuuluisan lohisuvannon puolivälin paikkeilla.

Katso video

@LAPPEANLOHI
ON INSTAGRAM

#lappeanlohi #kylmamaa #torniojokilaakso #originallapland #väylänvarsi #lohensoutu #lappea #visitylläs