Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

LappeanLohi

LappeanLohi sijaitsee komeiden rantakallioiden päällä, villinä ja vapaana virtaavan Tornionjoen varrella, Lappean kuuluisan lohisuvannon puolivälin paikkeilla.

LappeanLohen majoitustilat on remontoitu persoonallisiksi huoneiksi entiseen Lappean kyläkouluun. Kyläkoulun historia ulottuu vuoteen 1921, jolloin Suomessa tuli voimaan oppivelvollisuuslaki.

 

Loimulohi, graavilohi, savulohi, lohikeito, lohi smörrebrod, lohi burger… Listaa voi jatkaa pitkään. Lappea Lohi on potenttiaalinen paikka myös pysähtyä syömään eikä suotta! Lappeassa voi lohen kalastuksen lisäksi nauttia lohta usealla eri tavoin eräkokin valmistana.


Lohta tarjoillaan aamusta iltaan!

12 majatalohuonetta, 3 mökkiä ja 5 kalastajamökkiä

Ravintola 40 hengelle, ulkoterassi ja kahvila

Lohenkalastus, lauttaretket, patikointi

Savusauna ja palju

Kolarin rautatieasemalta 30 min, Rovaniemeltä 1,5 h, Pellosta 45 min

LappeanLohi jokimaisema vaalea
LappeanLohi veneet resparakennus
LappeanLohi Lappean suvanto

”Tällä alkutaipaleella oli eräs koivumetsä, jonka kaltaista en ole muualla nähnyt. Se oli vanhaa aarniometsää ja puhdasta koivikkoa. Mutta se oli kaikki kauttaaltaan naavoittunut. Vanhain puiden oksat riippuivat täynnään harmaata, pitkää naavaa, ikäänkuin hopeakudosta, koko metsä, yhdessä haalean lehväkaton kanssa, hohti hopealle. Maakin oli valkeata jäkälää ja sammalta. 

Se oli oikea sadun lumottu metsä, jonka kaarroksiin mielikuvitus haaveili Topeliuksen prinsessoja, hyviä haltijoita, avuliaita tonttuja, se oli rauhoitettu metsälinna, jossa uupunut saattoi pelotta heittäytyä puhtaalle pehmeälle sammalpatjalle ja kallistaa väsyneen päänsä marjamättäälle, päästyään pakoon synkän korven ilkimyksiä.”

Ote teoksesta I. K. Inha: Suomen maisemia (1909)

LappeanLohi ulkoportaat
LappeanLohi logo
LappeanLohi Marika ja Heikki portailla

TUTUSTU PALVELUIHIN

Elämykset on tehty löydettäviksi ja elämä nautittavaksi. Alta löydät parhaat vinkit alueen tarjonnasta ruokaelämyksistä ostoksiin.

EAT

Ehdottoman laadukkaiden, lähellä tuotettujen raaka-aineiden lisäksi LappenLohen ruoasta maistaa sen, että se on tehty alusta asti itse, huolella edellisiltä sukupolvilta perittyihin, nykyaikaan sovellettuihin resepteihin. Perheemme perinteisiin kuuluu myös vieraanvaraisuus: on emännän ylpeyttä pitää pöytä aina koreana.

DO

Haluatko elinikäisiä muistoja matkaltasi? Meidän matkassa Lapissa niitä saat! Kokemuksemme ja ammattitaitomme avulla järjestämme retkiä ja safareita, joiden matkassa pääset onnistuneesti kokemaan luonnon, kaikkina Lapin värikkäinä vuodenaikoina.

RELAX

LappeanLohen savusauna sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Tornion – Muonionjoen varressa. Se on historiallisesti merkittävä rakennus, sillä sodan jälkeen se on toiminut miltei koko Lappean kylän saunana, kun sodasta ei muita rakennuksia selvinnyt. 

STAY

LappeanLohessa voit majoittua yksilöllisissä huoneissa ja mökeissä, sekä kesäkaudella majoitusvaihtoehtoina ovat myös leirintäaluemökit. Alueellamme on myös teltta- sekä matkailuajoneuvopaikkoja.

LÄHDE KANSSAMME VIRTUAALIMATKALLE

LappeanLohi sijaitsee komeiden rantakallioiden päällä, villinä ja vapaana virtaavan Tornionjoen varrella, Lappean kuuluisan lohisuvannon puolivälin paikkeilla.

Katso video

@LAPPEANLOHI
ON INSTAGRAM