Anu Nylund

Rakkauden Metsä

Rakkauden Metsän tarina alkoi maaliskuussa 2016, Maailman Metsäpäivänä, juoksulenkillä eteläsuomalaisessa metsässä. Ennen lenkille lähtöä olin lukenut uutisointia rakkauden lukoista ja niiden aiheuttamista ongelmista eurooppalaisissa kaupungeissa. Juostessa pohdin, mikä olisi ekologinen vaihtoehto lukoille, kun me kuitenkin haluamme osoittaa rakkautta ja jättää siitä muiston.

Luonto on Suomen matkailun vetovoimatekijä ja suhteemme luontoon on erityinen. Haluamme suojella luontoa ja tehdä hyvää.

 

’Me uskomme unelmiin! Rakkauden Metsä on unelma, jonka  toteutumiseen kutsun Sinut mukaan! 

Tehdään  yhdessä Rakkauden Metsästä maailmanlaajuinen yhteisö, joka yhdistää luonnon suojelun ja rakkauden. Me istutamme rakkauden puita ja kasvatamme Rakkauden Metsää.’

Rakkauden Metsän idea on jalostunut universaaliksi tavaksi osoittaa rakkautta: rakkauden puu on rakkauden symboli ja sen voi istuttaa joko erityisesti Rakkauden Metsiksi osoitettuihin metsiin tai sen voi istuttaa mihin tahansa luvanvaraiselle alueelle. Puun istuttaja saa itse määrittää rakkauden ja symbolisen puun kohteen; se voi olla toinen ihminen, lemmikki tai vaikka luonto itsessään.

Rakkauden Metsä kasvaa eri puolilla Suomea ja eri puolilla maailmaa – kaikkialla siellä, missä Rakkauden puita kasvaa. Rakkauden Metsät yhdistävät ihmisiä ja puiden tarinat jäävät elämään kauniina muistoina.

Istuta Rakkauden Puu

Rakkauden Puun istutus on ympäristöteko, mutta varsinainen merkittävä ympäristöteko on osoittaa varoja luonnonsuojelulle. 

Puun tarina kirjataan Rakkauden Metsä -todistukseen ja jokaisesta todistuksesta maksetaan lahjoitus ikimetsien suojeluun ja soiden ennallistamiseen.

Rakkauden Puu on rakkauden symboli. Puun istutuksen voi kuvata ja puun kasvua seurata. Rakkauden Puusta kasvaa rakkauden tarina. Puu kasvaa kuitenkin aina luonnon ehdoilla ja joskus puun elinkaari voi olla lyhytkin – se meidän pitää hyväksyä.

Rakkauden Puun istutus on ympäristöteko, mutta varsinainen merkittävä ympäristöteko on osoittaa varoja luonnonsuojelulle, Suomessa osoittamalla lahjoituksen Luonnonperintösäätiölle, joka sijoittaa lahjoitukset ikimetsien suojeluun ja soiden ennallistamiseen.

Rakkauden Metsä -konsepti yhdistää rakkauden ja luonnon suojelun, istutamme Rakkauden puita, kasvatamme Rakkauden Metsää ja tuemme luonnon suojelua.

@RAKKAUDENMETSA
ON INSTAGRAM

  #rakkaudenmetsä #rakkaudenmetsa #loveforestfinland #luonnonsuojelu #suomenluonto #metsä #luonnonperintösäätiö #luonnonmonimuotoisuus