Erämaan ylellistä idylliä

ISOKENKÄISTEN KLUBI

Lempeä erämaa ympärillä, raikasta ilmaa keuhkojen täydeltä ja ihanaa rauhaa kaukana kiireestä. Kauniit vanhat rakannukset kertovat menneiden sukupolvien tarinoita, kun juoksutat kättäsi vanhaa hirttä pitkin.

Isonkenkäisten Klubi savusaunan terassi auringonlaskussa
Isonkenkäisten Klubi nainen kynttilä villapaita
Isonkenkäisten Klubi savusaunan peili

”Tervetuloa nauttimaan erämaan huolenpidosta. Anna ohjelmiemme viedä sinut puhtaaseen luontoon, lempeän savusaunan sulattaa kiire, emäntien helliä puhtaalla lähiruoalla ja ylellisen hiljaisuuden tuudittaa syvään uneen.”

Isonkenkäisten Klubi vanha seinä

8 kpl 2 hengen huoneita, 2 Aurora Hut -kelluvaa iglua, mökkejä ja majatalohuoneita

Erämaaretkiä, villiruokaa ja karhunkatselua

Ravintolasalista löytyy tilaa 75 hlölle, kahvilatuvassa 15 hlölle ja tunnelmallisessa kodassa 15 ruokailijalle

7-tähden savusauna

Kuusamon kentälle 42 km, Rukalle 40 km, Helsinkiin 850 km, Ouluun 262 km

”Tällä alkutaipaleella oli eräs koivumetsä, jonka kaltaista en ole muualla nähnyt. Se oli vanhaa aarniometsää ja puhdasta koivikkoa. Mutta se oli kaikki kauttaaltaan naavoittunut. Vanhain puiden oksat riippuivat täynnään harmaata, pitkää naavaa, ikäänkuin hopeakudosta, koko metsä, yhdessä haalean lehväkaton kanssa, hohti hopealle. Maakin oli valkeata jäkälää ja sammalta. 

Se oli oikea sadun lumottu metsä, jonka kaarroksiin mielikuvitus haaveili Topeliuksen prinsessoja, hyviä haltijoita, avuliaita tonttuja, se oli rauhoitettu metsälinna, jossa uupunut saattoi pelotta heittäytyä puhtaalle pehmeälle sammalpatjalle ja kallistaa väsyneen päänsä marjamättäälle, päästyään pakoon synkän korven ilkimyksiä.”

Ote teoksesta I. K. Inha: Suomen maisemia (1909)

Isonkenkäisten Klubi Sirpa ja Katja
Isonkenkäisten Klubi logo
Isonkenkäisten Klubi punainen villapaita puukori talvimaisemassa

TUTUSTU PALVELUIHIN

Elämykset on tehty löydettäviksi ja elämä nautittavaksi. Alta löydät parhaat vinkit alueen tarjonnasta ruokaelämyksistä ostoksiin.

Isonkenkäisten Klubi metsäsienikeitto ja leipää alustalla

EAT

Ehdottoman laadukkaiden, lähellä tuotettujen raaka-aineiden lisäksi Klubin ruoasta maistaa sen, että se on tehty alusta asti itse, huolella edellisiltä sukupolvilta perittyihin, nykyaikaan sovellettuihin resepteihin. Perheemme perinteisiin kuuluu myös vieraanvaraisuus: on emännän ylpeyttä pitää pöytä aina koreana.

Isonkenkäisten Klubi karhu ja linnut ruolla

DO

Aurinko lämmittää, päivät pitenevät ja Kuusamon karhut heräilevät. Ollaan metsänkuninkaan valtakunnassa. Näe karhut ja muut villit metsän eläimet pohjolan erämaassa, lähellä itärajaa ja majoitu mukavasti erämaahotellissa tai mökissä. Tämä kokemus ei unohdu. 

Isonkenkäisten Klubi tytöt savusaunan lauteilla RELAX

RELAX

Savusaunan autuutta ei ymmärrä kuin se, joka sen on kokenut. Seitsemän tähden savusaunan tuoksu ja sen lempeät löylyt jättävät pysyvän muistijäljen. Sauna lämpiää parhaiten oman metsän rapsakan kuivilla koivuhaloilla eikä sen lämmittäminen ei ole kiireisen hommaa. Savusaunassamme on hyvä kylpeä, hemmotella itseään turvehoidoilla ja pulahtaa talvella avantoon tähtitaivaan alla, kesällä yöttömässä yössä kirkkaaseen Heikinjärveen. Sen jälkeen on mahdottoman hyvä ja rento olo.

Isonkenkäisten Klubi karpalorouhe

SHOP

Wild Food Kuusamo Lapland sopii erinomaisesti omatoimimatkailijalle. Kuusamon alueen luonto tarjoaa henkeäsalpaavat maisemat sekä taianomaisen hiljaisuuden täyttämät metsät, jonne kuka tahansa voi mennä vapaasti esimerkiksi leiriytymään ja poimimaan tuoreita marjoja sekä sieniä. 

ISOKENKÄISTEN KLUBI

Isonkenkäisten Klubi tuohikellotaulu

SEITSEMÄN TÄHDEN SAVUSAUNA

”Savusaunassamme on hyvä kylpeä, hemmotella itseään turvehoidoilla, vastoa ja pulahtaa talvella avantoon tähtitaivaan alla, kesällä yöttömässä yössä kirkkaaseen Heikinjärveen.” 

Katja, emäntä, Isokenkäisten Klubi

KEITTIÖN TERVEISET

”Käytämme ravintolassamme satokauden herkkuja sekä lähiruokaa. Marjoja, sieniä, kalaa, riistaa. Suoraan puhtaasta luonnosta. Maistele rohkeasti ja ota lisää. Vähennetään hävikkiä yhdessä!” 

Sirpa, keittiön sydän, Isokenkäisten Klubi

”Ensimmäisiä asiakkaita olivat Suomen ’isokenkäiset’. Päättäjiä, poliitikoita ja muita silmäätekeviä vieraili klubilla syömässä ja saunomassa. 

Ruoka tuotiin kotoa Kiviperästä ja tarjoiltiin kodassa ennen yöpymistä joko kodassa tai puolijoukkueteltassa. Vierailijoiden varusteita oli vaikea saada kuiviksi karuissa olosuhteissa, joten lisätiloja tarvittiin Heikinjärven maisemiin.”

INSPIRAATIOTA LOMALLESI

Hae inspiraatiota, valitse valmis elämyspaketti ja tee lomastasi täydellinen.

LÄHDE KANSSAMME VIRTUAALIMATKALLE

Löydät meidät Kuusamon koskettavan luonnon alkujuurilta, hiljaisen ja puhtaan Heikinjärven rannalta, vain parin kilometrin päässä Venäjän rajavyöhykkeeltä.

Katso video

@ISOKENKAISTENKLUBI
ON INSTAGRAM

  #isokenkäistenklubi #ikk #wildernesslodge #wildfoodkitchen #rukakuusamo #coordinatesofnature #coordinatesofsnow #matkamaalle