Kansanperinteitä kunnioittaen

LOIHTUA

Loihtuan perinteikäs majatalo sijaitsee idyllisessä pihapiirissä Kittilän Könkäällä  lähellä Levin palveluita, mutta tarpeeksi kaukana turistimassoista.  Perinteinen lappilainen pihapiiri tarjoaa taianomaisia elämyksiä, luonnon rauhaa ja ihanteelliset puitteet retriiteille.

Kansanperinteitä ja mystiikkaa huokuva kota, tallinylisten rauhoittava joogatila ja rantasauna paljuineen muodostavat osan Pohjolan eksoottista tarinaa revontulten alla. 

Tänne saavut vieraana ja lähdet ystävänä.

”Vanhan Paksun perinteiset majatalohuoneet, elämykselliset Ellin majatalon Itämeren kansanperinteeseen pohjautuvat teemahuoneet sekä Aurora huoneisto ovat poikkeuksellisen majoituskokonaisuus. 

Täällä jokaisella huoneella on tarina.”

10 majatalohuonetta 1-4 hengelle sekä huoneistoja 4-5 hengelle. WC ja suihkutilat yhteiset.

Hyvinvointiretriittejä, elämysillallisia, kansanperinnejuhlia sekä kaikki Levin palvelut 10 minuutin ajomatkan päässä.

Majoittujien käytössä on oma keittiö tai majoituksen voi valita joko aamiaisella tai puolihoidolla. Ravintola Ellissä, kodassa sekä metsäravintolassa illallistapahtumia.

Pihasauna, rantasauna, palju sekä hieronta-aitta.

Levi sijaitsee vain 10 minuutin ajomatkan päässä ja Kittilän lentokentälle on 25 minuuttia.

KANSANPERINTEITÄ JA MYSTIIKKAA

 ”Loihtuan juuret ovat kaivautuneet syvälle itämerensuomalaiseen, suomalais-ugrilaiseen ja suomalaiseen kansanperinteeseen ammentaen sieltä elinvoimaa tämän päivän noituuteen.

 Perinteiden ei ole suinkaan tarkoitus viedä meitä taaksepäin, vaan valaista reittiämme tulevaisuuteen. 

Omista ja paikallisista juuristaan tietäminen on ihmiselle ominaista ja avaa valtavasti ymmärrystä sille, miksi olemme sellaisia kuin olemme. 

Jokainen meistä on pakannut reppuunsa maailmalta ja oman elämänsä varrelta erilaisia mausteita. Rohkaisemme ja luotsaamme ihmisiä tutustumaan omiin juuriinsa sekä yhdistämään elämän varrella opittua kunnioituksella matkaansa. 

Näemme jokaisen tarinan yksilöllisenä ja siksi uskomme, että kunkin sisäinen ääni on sen ainoa todellinen ja aito kertoja.”

 

 

Mirva Puusjärvi, Pohjolan emäntä ja Kristian Vehniäinen, Runontakoja

TUTUSTU PALVELUIHIN

Elämykset on tehty löydettäviksi ja elämä nautittavaksi. Alta löydät parhaat vinkit alueen tarjonnasta ruokaelämyksistä ostoksiin.

EAT

Ravintola Elli tarjoilee kokonaisvaltaisen ja ainutkertaisen ravintolakokemuksen yhdistäessään ruokailun,  ohjelmapalvelun sekä punaisena lankana mukana kulkevat kansanperinteet.

Ellissä voit kokea elävää musiikkia, ohjelmanumeroita ja nautiskella oman huippukokkimme reseptein loihdittuja makujen kokonaisuuksia.

DO

Loihtua tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille ja täällä voit antautua virran vietäväksi ilman tekemisen pakkoa. Loihtuan perinnejuhlat, retriitit ja ympäröivä luonto tarjoavat kaiken tarvittavan hyvinvoinnille ja palautumiselle.

RELAX

Loihtuan sauna sijaitsee Levin parhaalla tähtitaivaan, täysikuun, auringonlaskujen ja revontulten bongauspaikalla, Munajärven yksityisellä rannalla, jossa taivaanranta on alati muuttuva. 

Tällä maagisella Kaidjanniemellä voit pysähtyä myös sukuseidallamme.

EVENTS

Loihtuassa pääset tutustumaan laajaan kirjoon perinteisiä juhlia. Kekri on murroksen, muistamisen ja kiitoksen suomalainen perinnejuhl,a jossa pöydät notkuvat metsän antimista ja sahti virtaa. 

LOIHTUA

PERINNEJUHLIA METSÄN KESKELLÄ

Metsän ja luonnon voima tuntuu ja näkyy. Se antaa energiaa ja rauhoitta mielen. Se luo upeat puitteet juhlille, joita et tule unohtamaan.

SUKUHIIDEN KUPEESSA

Munajärven rannalla lepää suvun pyhä kivi ja sen vieressä tunnelmallinen rantasauna, jonka löylyissä siirryt ajassa ja paikassa.

@LOIHTUA

  #loihtua #lomapaksu #perinnejuhlat #suomalainenkansanperinne #kekri #retriitti #metsäillallinen